Welke zorgverzekeraars horen bij elkaar?

Nederland kent meer dan dertig zorg verzekeraars, waarvan de meeste onder dezelfde concern vallen. Om over te stappen van de ene naar de andere verzekeraar heb je grote kans dat je onder de zelfde maatschappij valt. Hieronder kan je zien welke zorgverzekeraar onder welke maatschappij valt.

 

zorgverzerkaars_2015

De grootste maatschappij is Achmea, hier vallen de merken Agis, Avéro, De Friesland Zorgverzekeraar, FBTO, Pro Life, Interpolis, Kiemer, OZF, Take Care Now!, YouCare en Zilveren Kruis.

 

De grote spelers

Er bestaan negen zorgverzekeraars maatschappijen in Nederland. Deze negen hanteren samen een overweldigend aantal merken. Van iedereen die verplicht is een zorgverzekering af te sluiten, is maar liefst 90% verzekerd bij vier van de negen concerns. De vier grootste zijn Achmea, VGZ, CZ en Menzis. Deze concerns hebben samen maar liefst 90% van de markt in handen.

 

Anno 12

De eerste nieuwkomer in Nederland sinds 25 jaar is Anno 12. Eind september heeft het concern toestemming gekregen van De Nederlandsche Bank om toe te treden tot de zorgverzekeringsmarkt. Vanaf 1 januari 2015 zal Anno12 zorgverzekeringen kunnen gaan aanbieden.

Regionale zorgverzekeringen

Nog steeds zijn er zorgverzekeraars met een sterke regionale binding. Azivo richt zich sterk op de regio Den Haag. DSW heeft juist weer een sterke band met de regio Rijnmond. De regionale zorgverzekeraar met een hoog marktaandeel in haar gebied is zorgverzekeraar De Friesland. Deze is inmiddels onderdeel van Achmea.

Alle zorgverzekeraars zijn verplicht om in de loop van november de nieuwe premie bekend te maken.

Wil je als eerste op de hoogte zijn wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt?
Meld je dan aan voor de Premie-Alert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen.

Bron: zorgkiezer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *