De grote mensen wereld vanuit de ogen van een 16-jarige jongen

Ik ben zelf een 16 jarige jongen, en ik (hier en daar zitten dingen in wat mijn vrienden dus ook precies meemaken) deel hier graag de dingen die er veranderd zijn sinds de bezuinigen of toen we de ”Euro” ingingen.

Ik vind het niet meer normaal, dat ik moet werken om voor mijn eigen eten te zorgen. Te horen krijgen na mijn examens dat mijn ouders mijn school niet hebben betaald. Het gevoel wat je krijgt als mensen een Iphone krijgen en helemaal blij zijn (Vooral de jeugd), terwijl ik blij ben als mijn ouders nog eten voor ons kunnen halen. Ook vind ik dat de zorg belachelijk duur is, vooral medicatie. Dit kost mijn ouders echt een vermogen en dat heeft vooral gevolgen voor ons gezin. De lonen van mijn ouders zijn de laatste tijden bevroren en alles werd vervolgens achterlijk duur.

Het werd een beetje krap voor ons en het woord ‘extra’ konden we snel vergeten. Er kwam een depressief tijdperk. De sfeer veranderde van gezellig naar gespannen of het liep zelfs uit op ruzies om echt de kleinste dingen. Vooral stress was de boosdoener. Alles gaat langzaam van slecht naar slechter.

Het begint bij sms’jes die je binnenkrijgt dat er niet betaald is (We wisselen vaak van nummers). Op een gegeven moment heeft de zorgverzekering een beslissing genomen, en dus vergoeden ze niks meer. Dus mijn operatie gaat niet meer door en dat betekent dat als ik 18 ben ik weer lekker alles mag gaan betalen. Van je pa krijg je te horen dat je telefoon waarschijnlijk word afgesloten omdat het niet meer betaald kan worden. Het doet vreselijk pijn om je ouders in zo’n toestand te zien.

Het is de keuze om alles te betalen en niks over te houden voor eten en andere dingen of toch maar niet alles te betalen en maar aan voldoende eten te komen. Helaas ben ik niet de enige, mijn halve familie en vriendenkring heeft hier last van. Dit heeft een groot effect op een kind. Mijn broertje is 9 en het is zo lastig om alles zo makkelijk uit te leggen voor hem. Mijn zusje, die snapt ook nog niet helemaal wat er precies aan de hand is.
Waarom doet Rutte nou of er niks is? Er is genoeg aan de hand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *