Zoon van 34 tegen vader: “kies voor jezelf en je gezondheid”

Ik ben Yordi van Koert ik woon in Nieuwkoop bij mijn vader in alweer ruim 5 jaar mede door de scheiding van zijn vrouw, mijn moeder, mijn vader heeft nog niet zo lang geleden een zware hartinfarct gehad, Godzijdank heeft hij er niks ernstigs aan over gehouden maar het was al snel duidelijk dat hij niet meer terug naar huis kon. Waar wij met zijn tweeƫn woonden het was vrij duidelijk dat hij aangepaste woonruimte nodig had gelukkig konden we dat vrij snel vinden wat voor mijn vader een hoop stress en onzekerheid weg nam en dat gunde wij hem natuurlijk van harte.

Ik was zelfs degene die tegen hem heeft gezegd: “Pa kies voor jezelf, ik red me reet wel”. Wat ik ook nog steeds meen, maar toen kwam de dag: 11 december 2014 afspraak bij de woningstichting waar we te horen kregen welke documenten er nog nodig waren om het helemaal officieel te maken rond die zelfde tijd kreeg ik te horen dat ik, omdat ik geen medehuurder was, wat ook niet kon omdat het een vader/zoon relatie betrof en ik stond dus te boek als inwonend en daardoor mag ik van de woningstichting niet in dit huis blijven wonen.

Ik kreeg het advies om me in te schrijven als woningzoekende en dat ik tot eind december had om andere woonruimte te vinden. En als dat niet lukt moet ik zeggen tot mijn spijt dat je dan op straat komt te staan, mijn vader zo blij en opgelucht als hij was dat het nu helemaal rond was met zijn aangepaste woning, ging zich schuldig voelen en zei: “als ik dit door zet zet ik mijn eigen zoon dus eigenlijk op straat”, waarop ik zei: “Pa je moet nu aan jezelf denken, het komt wel goed met mij je hoeft je ook niet schuldig te voelen dat is nergens voor nodig”.

Dat brengt me op het volgende: beste mensen als u iemand bent of iemand kent die eventueel tijdelijke woonruimte beschikbaar heeft neemt u dan alstublieft contact met mij op. Ik reageer op elk huis van de woningstichting maar kwam er al snel achter dat je slechts op 3 huizen per keer kunt reageren, en vervolgens moet wachten tot het einde van de loting.

Ook kwam ik er al snel achter dat reageren eigenlijk zinloos was omdat ik nog maar 4 weken ingeschreven sta en merkte dat ik op alle huizen waar ik op gereageerd had gemiddeld 45ste was op de lijst. De tijd gaat dringen, ik wil echt niet op straat komen te staan en nog niet eens zozeer voor mezelf, al zal het geen pretje zijn maar ben nog jong dat overleef ik wel, maar ik maak me zorgen om mijn vader die door dat zware hartinfarct al erg verzwakt is hij kan die gedachte dat zijn zoon misschien wel eind december dakloos kan zijn.

Dus alstublieft als u iemand kent of u heeft zelf tijdelijke woonruimte beschikbaar, neemt u dan alstublieft contact op met de website. ik heb niet veel nodig, gewoon een simpel dak boven mijn hoofd zodat ik zo snel mogelijk een vaste woonplaats kan vinden. Ik wil iedereen vragen die dit leest, ongeacht of u contact zoekt heel erg bedanken omdat u de moeite genomen heeft deze noodkreet te lezen.

En aan de mensen die misschien contact gaan opnemen met mij ik dank u bij voorbaat uit de grond van mijn hart.

Geschreven door: yordi van koert

19 reacties

 • monique

  Hoi Yordi

  Ik ga dit artikel zeker delen en wat ik alleen niet begrijp is kan je nu niet meer bij je vader wonen? of je moeder?
  En wat is je leeftijd?

  Heel veel sterkte en als niks lukt zou je bij mij kunnen wonen voor een tijdje heb een kleine flat maar daar vindenwe wel wat op maar ik denk dat je liever een flat ofzo krijgt ik hoor t wel

  groetjes Monique

  • Admin

   Hoi Moniek,

   Wat ik er van weet is Yordi 34 jaar en woonde hij tot voor kort bij zijn vader, zijn moeder is niet meer in beeld of dit is omdat ze er niet meer is of dat daar geen contact mee is. Dat is mij onbekend. Ik wil der voor alsnog vanuit gaan dat dat we haar buiten beschouwing kunnen laten omdat hij die stap anders zeker genomen zou hebben.

 • Anna vd V

  Please geef dit mens mijn email….ik heb een plekje voor hem…geen mens zou op straat moeten staan

 • willem van der laan

  In het hoge Noorden is nog wel een plekje vrij (Wildervank)

 • Vincent Hendriks

  Tja ik vind het heel erg voor je, En als jij er niet uitgaat dan kan de woningbouw natuurlijk niet de huur verhogen.
  Alles draait om geld en macht tegenwoordig, waarom laat je je niet aanspoelen bij scheveningen of zo en zegt dat je assiel zoeker bent niet verkeerd bedoelt hoor , maar het is nu wel bewezen hier in Nederland, dat je beter geen Nederlander kunt zijn om hulp tekrijgen.
  Ik leef met je mee.

 • anoniem

  Yordi heeft een woning aangeboden gekregen van de woningstichting en heeft deze zelf geweigerd. …..

  • Admin

   Ben benieuwd waar dit uit blijkt en wat de reden is?
   Natuurlijk blijft dit zijn verhaal, maar als je staat te springen om een woning, zal je deze niet zonder meer weigeren lijkt me.
   Voor iedereen van alles op de website zet, lijkt me goed om met meer informatie te komen.

   • anoniem

    Ik ken de echte situatie. Geloof idd niet alles wat online staat. Er is vaak nog een hele andere kant van het verhaal.

    • yordi

     ik weet niet waar jij die info vandaan haalt maar daar is helemaal niks van waar

     • Andere anoniem

      Laat je niet ontmoedigen Yordi. Dit is gewoon een trol. Ik heb in een soortgelijke situatie gezeten, dat ik buiten mijn schuld (met twee kinderen) op straat zou komen staan. Ik heb mijn verhaal ook op internet gezet, wanhopig als ik was. Meerdere keren zelfs. Toen reageerde er ook een malloot met een soortgelijke tekst: “ik ken deze mevrouw, ze liegt”. Vervolgens reageerde er helemaal niemand meer. Ook was ik een stalker rijker, die me het leven heeft zuur gemaakt (waar ik gelukkig vanaf ben). Ik heb uiteindelijk via een loting een oplossing gevonden. Laat je niet gek maken door dit soort trollen. Die mensen zijn erg ziek in hun hoofd en vermaken zich op deze manier met de ellende van anderen.

      Sterkte met je situatie. Ik heb juist mijn eigen probleem opgelost. Helaas kan ik je geen oplossing bieden. Het enige wat je kunt doen is de moed er in houden en blijven vragen om een menswaardige oplossing. Ik leef met je mee.

    • Paul

     En daarom zouden we jou wel moeten geloven? O_o

 • trijnie

  Kijk ook eens op marktplaats. Daar staan ook vaak kamers te huur. En anders google even kamers te huur in de desbetreffende regio. šŸ˜‰

 • Leonie

  je kan tegenwoordig ook via een makelaar huren,dat gaat vrij snel.
  Het zijn huizen van particulieren en werken met contract.

 • Karin

  Yordi, ik wens je heel veel geluk en innerlijke kracht. Het komt een keer goed.
  Lieve groet

 • Marielle

  Mischien moet je eens kijken op internet bij particulier huren . Daar kun je meteen op reageren zonder lange wachttijden …succes en sterkte!

 • Anoniem

  Het is aan de ene kant schrijnend dat dit gebeurd maar volgens mij is er ook een andere kant waarom werkt deze persoon niet gewoon en weigert hij een woning?

 • Sasje86

  Alweer bijna een maand oud, maar interesseert me even niet. Dit is vooral een reactie op ‘Anoniem’. Ik hoop voor Jordi dat zijn probleem inmiddels is opgelost en zijn vader goed aan het herstellen is. Jordi: als je nog niet uit de sh*t bent, vraag een urgentieverklaring aan bij de woningbouw (eventueel met hulp van woonconsulent of begeleidend schrijven van huisarts/ andere hulpverleners) of zoek naar antikraakwoningen/ kraakwoningen (ja, ze bestaan nog steeds, vaak met goedkeuring van gemeente EN politie). Indien je nu op straat zit en geld het probleem is momenteel: vraag een daklozenuitkering aan in de gemeente waar je verblijft.

  ANONIEM (en anderen): Zelfs iemand die met een officiƫle urgentieverklaring op zoek is naar een woning KAN en MAG een woning weigeren (maximaal 3 meen ik: was een jaar of 15 geleden zo in mijn gemeente). Dit omdat iedereen recht heeft op een goede, passende woning en gezonde leefomgeving. Een te kleine, te grote, te slecht onderhouden of te dure woning mag gewoon geweigerd worden (al komt het door het energielabel dat het huis heeft, waardoor het te duur wordt). Men hoeft zich door een urgentie nog niet in de schulden te steken of extra stress te krijgen waardoor eventuele psychische en of lichamelijke problemen verergert worden.

  De basis van urgentie is niet alleen het zo snel mogelijk een huis te verkrijgen, maar ook voorkomen dat het probleem zich herhaald (door verkeerde huisvesting, of dit nu aan het huis of de omgeving ligt, maakt in wezen niet uit)… En dat wordt vrijwel altijd door het grote publiek over het hoofd gezien. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Wilde ik toch even gezegd hebben.

  Ik vraag me alleen af waarom Jordi in die 4 weken er schijnbaar geen erg in gehad heeft een officiĆ«le urgentieverklaring aan te vragen. Deze zou hij gekregen MOETEN hebben, de gemeente/ woningbouw zou namelijk moeten zorgen voor alternatieve woonruimte voor mensen die in de gemeente staan ingeschreven en hun woonruimte dreigen te verliezen. Je krijgt dan volledige voorrang op de normale wachtlijst… Idioot dat de woningbouw hier schijnbaar niet zelf mee kwam! Zelf heb ik toen binnen een maand een woning aangeboden gekregen (helaas de verkeerde, wel geaccepteerd, problemen verergerden drastisch en kon dus weer gaan kiezen tussen een dwangbuis of verhuizen, werd er gek van)…

  Overigens ben ik eerder geneigd iemand te geloven die hier met naam en toenaam op staat, dan iemand die als ‘anoniem’ gaat lopen ‘flamen’…. Hou toch op… Helaas geldt dit niet voor iedereen… Ik ga er ook van uit dat je die andere anoniem bent van 16 december, want er staat nergens in de post van Jordi dat hij niet werkt (of ik heb er al drie keer overheen gelezen, kan ook dan hoor ik het graag). Of de conclusie moet zijn dat je de situatie daadwerkelijk kent en werkelijk weet dat hij niet werkt of dat je gewoonweg aanneemt dat hij niet werkt omdat hij bij zijn vader is gaan inwonen, laat ik in het midden en is ook compleet irrelevant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *