Door fout van Belastingdienst, beschuldigd van fraude

Weer een foutje van de belastingdienst. Het begon allemaal met een boeken controle van ons bedrijf. Vanuit de Belastingdienst de inspecteur mevrouw van T. op afspraak bij ons langs en ging onze boeken controleren.

Ze had nog wat gegevens nodig en die zou ik maandag 10:00 uur op kantoor in Papendorp Nieuwegein brengen. Daar heb ik nog zes mappen gebracht in twee tassen, mevrouw van T. had zelf al elf mappen meegenomen. Later beweerde ze dat ze maar één tas te hebben ontvangen, maar ik moest het bij de receptie afgeven omdat mw v. T. niet aanwezig was, ondanks dat er een afspraak was om de mappen persoonlijk af te geven.

Bij verder controle bij ons thuis was ze ronduit onbeschoft, ze stelde intieme vragen waar wij niet van gediend waren. Ze vroeg nog net niet hoe vaak ik en mijn man gemeenschap hadden. Halverwege de controle kreeg ik een brief dat de controle was afgerond, maar er bleek een foutje gemaakt te zijn.

Van de controle die plaatsvond heb ik nooit een verslag gekregen. Maar wij moesten wel € 140.000 + 70.000 boete betalen, volgens de Belastingdienst heb ik fouten gemaakt en teveel IB en BTW ontvangen.

Ze hebben de andere tas met alle inkoop nooit ontvangen, maar deze is voor mij wel cruciaal voor de Btw. Omdat ze hebben in 2007 een winst berekend hebben van € 100.000, terwijl wij net uit de schuldsanering kwamen en als ik dit in twee maanden bij elkaar kon verdienen had ik nooit in de schuldsanering gezeten.

Verder hebben ze mijn IB’s terug gedraaid, omdat dit niet op de juiste formulier is ingediend. Elk jaar kreeg ik vanuit de Belastingdienst een formulier die ingevuld werd en retour gestuurd werd, maar achteraf bleek dit formulier voor particulieren te zijn en niet ondernemers en hierop ben ik nooit op gewezen. Voorgaande jaren werd dit achter omgezet naar een aangifte voor ondernemers en ben ik nooit op de hoogte gebracht.

Dit moet toch anders kunnen? ik stuur getekende IB op en hun veranderen alles in ondernemer, daar lijkt me toch niets wat onder fraude valt? Ze hadden hierover ook een briefje en me op de hoogte kunnen brengen, dat ik het verkeerde formulier hebt gebruik. Maar daar neemt de Belastingdienst te weinig moeite voor en tegen een bierkaai als de Belastingdienst trek je aan het kortste eind.

Hierdoor is kampen we beide met gezondheidsklachten, zelf ben ik hier depressief door geworden en mijn man heeft de afgelopen jaren meerdere malen met hartklachten in het ziekenhuis gelegen en iedere keer als er weer een blauwe envelop in de brievenbus viel.

De stres maakt ons kapot, wanneer houdt dit nou echt op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *