Gastouders dupe van toeslagenwet

Wij zijn een gezin met 7 kinderen in de leeftijd tussen de 10 jaar en 10 maanden. Waarvan 1 kindje een beperking heeft en de nodige zorg nodig heeft. We hebben een eigen bedrijf en voor onze kinderen hebben we voor als we aan het werk zijn gastouders bij ons aan huis die voor hun zorgen. Veilig in hun eigen omgeving met hun eigen spullen om zich heen.

Van de GGD hebben we de goedkeuring gehad dat er op 7 kinderen gepast mag worden omdat het onze eigen kinderen zijn in onze eigen woning. Officieel volgens de wet kinderopvang mogen er maar 6 kinderen tegelijk in de opvang zitten. Om de gastouders te betalen krijgen we kinderopvangtoeslag en zijn we aangesloten bij erkend geregistreerde gastouderbureaus.

Al jaren zijn we doelwit van de kinderopvangtoeslag. Er word ons meermaals per jaar om informatie gevraagd en dit op te sturen naar de toeslagen. Wij sturen alle gevraagd informatie binnen het gestelde termijn op. Maar… dan zetten ze wel eerst de toeslag stop. En vervolgens hebben ze de spullen niet ontvangen ondanks je het aangetekend hebt verstuurd en je een handtekening hebt daarvan.

Als je ze dan daarop wijst dan zeggen ze: Sorry het is waarschijnlijk op een andere afdeling terecht gekomen. En ondertussen loop je zo 2 a 3 maanden toeslag mis en kan je, je gastouders niet meer betalen. Dan snappen ze weer niks van de facturen van het gastouderbureau en vraag je ze waarom alles toch zo moeilijk is. Er zijn toch wel meer ouders die gastouders hebben en een eigen bedrijf??
Dan krijg je als antwoord: JA mevrouw maar toch niet met zoveel kinderen??

Verdomme en dat maken we toch wel zelf uit? We betalen verdorie toch ook belasting en onze gastouders betalen ook hun belastingafdracht van de betaling die ze krijgen. Aan de ene kant word het aangeprezen dat beide ouders moeten werken en de andere kant mag het niet? Uiteindelijk word je dan weer in je gelijk gesteld en krijg je 3 kantjes vol met excuus dat we gewoon aan alle eisen voldoen, het contract van het gastouderbureau klopt, kortom de toeslagen werden met terugwerkende kracht uitbetaald.

Sinds September 2013 moesten we weer het gevecht aan met de toeslagen. Uiteindelijk in Februari zijn we met alle gastouders en kinderen naar Utrecht geweest waar de afdeling van de kinderopvangtoeslag zit. Dit was nadat iemand het gastouderbureau had gebeld om te vragen of wij wel 7 kinderen hadden.
Hoe dom kan deze vraag zijn? De belasting geeft zelf BSN Nummers dus waarom dit soort rare domme vragen?? Ons is toen toegezegd dat door twee hogere leidinggevende binnen de de afdeling om te gaan kijken voor een oplossing. We hebben zelfs een bloemenbon gehad als wederom excuus. Ze hadden alleen nog wat informatie nodig en dan zouden we gaan merken dat alles weer zou gaan lopen. De informatie die ze ons vroegen hebben we gegeven en na ongeveer 6 weken kregen we een uitnodiging om weer op kantoor bij hun te komen.

Dit gaf ons de grootste SCHOK en kwam totaal onverwachts.
We zouden van 2012 t/m 2014 geen recht hebben op kinderopvangtoeslag!!
Waarom niet??

De contracten van de gastouderbureaus zouden allemaal niet kloppen. Het contract van 2012 van een van de gastouderbureaus was eerst goedgekeurd want daar hadden we juist 3 kantjes vol met excuus voor gehad en nu deugt die in ene ook niet meer.

Allemaal erkende,landelijk opererende goedgekeurde bureaus. En daar word je dan als ouders, hardwerkende mensen die goedgekeurd zijn als opvangadres en niks fout doen op afgerekend. Verder kunnen we volgens hun onvoldoende bewijzen dat ik meewerkende partner ben. We hebben alle bewijzen ingeleverd bij ze. De boekhouder die zelfs een verklaring schrijven dat het wel zo is. Het interesseert ze allemaal niks!! Een advocaat is inmiddels hier ook al mee bezig maar dit word een langdurig traject. Ze is inmiddels al weken hiermee bezig en afspraken over terug bellen worden door de de belasting naar de advocaat ook niet nagekomen!!!

Gevolg is gastouders weg,geen opvang voor je kinderen en een bedrijf die moet doordraaien zonder opvang. En een schuld van €150 000,00 waar de eerste beschikking al binnen rollen. Hier valt voor ons niet uit te komen en ondanks de advocaat word dit een langdurig traject en zo, n lange adem hebben wij niet.

Het enige wat ons nog rest is ons FAILLISSEMENT aan te vragen bij de rechtbank en straks van de bijstand met 7 kinderen te moeten leven, en in het ergste geval ons huis te moeten verlaten die op de grote van ons gezin is aangepast. Een auto die misschien word afgepakt die we nodig hebben voor in ieder geval onze dochter met een beperking die overal heen moet. We zijn straks overgeleverd aan een curator.

Hier heb je dan KEIHARD voor gewerkt ruim 7 jaar!!! Mensen help ons alsjeblieft deel dit, zet acties op en zorg vooral dat het in de media komt. Maar vooral voor onze kinderen die mogen niet uit hun vertrouwde omgeving gehaald worden!!!! Dit heeft ons de laatste maanden veel leed en verdriet gedaan en heeft ons zoveel energie gekost. Deel dit bericht bij al jullie bekende want mogelijk zijn er straks nog veel meer gedupeerde ouders want dat hebben ze wel laten doorschemeren tijdens ons laatste gesprek. Is dit ons belastingstelsel?? Zo helpen ze de mensen niet uit de crisis maar wel in de crisis. Belasting houd nergens rekening mee!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *