91-jarige man woont al weken in auto bij tankstation Alkmaar

Een 91-jarige Willem de Vos uit Alkmaar woont al vijf weken in zijn auto bij tankstation De Kooi tegenover het AFAS-stadion. de Vos, zoals de hoogbejaarde man heet, wil wel in een huis wonen maar stelt dat de GGD geen oplossing voor hem heeft. Die instantie spreekt dat echter tegen.

Voorlichter Anneke van Doorn zegt tegen Hart van Nederland: “Wij hebben in overleg meerdere oplossingen aangedragen, maar hij heeft alles afgewezen. We willen niets liever dan een oplossing, alleen zal hij dat wel moeten accepteren.”

Douchen

Het personeel van het Shell-tankstation De Kooi, waar De Vos slaapt, maakt zich ondertussen ernstig zorgen. Sommige medewerkers zouden hem uit medelijden mee naar huis hebben genomen zodat hij daar kon douchen. Locatiemanager Wouter Geerards zegt tegen Hart van Nederland dat hij in z’n maag zit met de situatie. “Op deze leeftijd hoort niemand vanuit een auto te moeten leven.”

De 91-jarige de Vos in Alkmaar bivakkeert, gaat voor een week naar een zorghotel. Daarmee komt voor even een einde aan de schrijnende situatie van de man. Zo schrijft het Ad op haar website.

Bron: rtvnh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *