Echtpaar leeft maanden in bushokje

Een echtpaar uit Almere heeft drie maanden in een bushokje geleefd bij industrieterrein Gooisekant. De vrouw is meervoudig gehandicapt en zit in een rolstoel. De hulpdiensten konden geen geschikte plek vinden waar het stel samen terecht kon.

De twee werden in april uit huis gezet en konden in eerste instantie nog bij een kennis terecht. Omdat die situatie niet houdbaar was kwamen ze begin augustus echt op straat. Ze leefden in een bushokje waar de man zijn vrouw dagelijks moest katheteriseren. De twee waren afhankelijk van eten en drinken dat door chauffeurs en andere omstanders werd gebracht.

Het stel was noodopvang in Baarn aangeboden. Dat sloegen ze af, omdat ze dan van elkaar gescheiden zouden worden. De GGD zegt de regie te hebben over deze probleemsituatie maar laat weten voorlopig geen passende oplossing te hebben. Het verhaal kwam terecht bij de Almeerse politiek. Maar ook de Almere Partij/OPA kreeg deze week nog geen duidelijkheid over een oplossing. Volgens partijlid Johan de Leeuw is het schokkend dat instanties dit kunnen laten gebeuren in Almere.

Tijdens tv-opnamen vrijdagmiddag werd bekend dat er toch een tijdelijke oplossing is gevonden. Het stel kan dit weekend terecht bij het Leger des Heils in Almere Buiten. Hoe het na het weekend verder moet is nog niet duidelijk.

Bron: omroepflevoland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *